Behandeling

Waarden van de praktijk

alt Elke genezing is een zelfgenezing.
Drs. W.D. van der Vegt
alt The body is the instrument in which the Spirit Manifests and works. It is really the temple of the Spirit and requires care and development.
Drs. W.D. van der Vegt

Stem Frequentie Analyse SFA - Vocalyse®

‘Jantje is er wat? Ik hoor iets aan je stem, ben je ziek? Zelfs aan de telefoon kunnen we vaak horen of er wat aan de hand is met iemand die we goed kennen. De stem verraad veel aan emoties maar ook bepaalde ziektes of afwijkingen laten zich registeren door stemanalyses.

Wisselende emoties zoals woede, verdriet, angst en paniek leiden tot stemmingswisselingen. Deze zijn goed waarneembaar voor de buitenwereld en weerspiegelen zich door veranderingen in onze gevoelsuitdrukkingen, gelaatsuitdrukkingen, maar vooral onze stem.  Ons lichaam is net een klankkast waarin onze stem resoneert. Een Stem Frequentie Analyse maakt onzs stressgedrag en het klankbeeld van onze gezondheidstoestand zichtbaar in een frequentiecurve. De analyse brengt het Basis Biologisch Ritme Systeem van ons lichaam in kaart. 

Het is zelfs mogelijk om verschillende gezondheidsafwijkingen op te sporen. Uw stem wordt daarvoor gedurende een aantal minuten herhaaldelijk via een voice-recording systeem opgenomen, waardoor een frequentiecurve ontstaat. Aan deze frequentiecurve beoordelen we in de eertse plaats de BRAC-curve (basis-rust-activiteit-cyclus). Hierdoor kunnen afwijkende frequenties, ritmes, en onderlinge verhoudingen van curves en hoogtes opgespoord worden.

SFA___0001

Afwijkende curven zijn een directe aanwijzing van disbalans en storingen. Met uw eigen stembeeld is  een terugblik op oorzaken mogelijk en daarnaast zijn er tendensen en mogelijke ontsporingen aan te geven die door eenvoudige maatregelen bijgestuurd kunnen worden.

SFA___0002

Foto BRAC-curve

Op de kruising met de grootste afwijkingen wordt vervolgens de grondtoon bepaald. Meestal is het niet prettig om naar deze grondtoon te luisteren, omdat de meeste mensen een hekel hebben aan hun eigen stemgeluid. De therapeut bewerkt vervolgens het fragment, waardoor een muziekfragment ontstaat. Dit klinkt juist zeer aangenaam. Dit gedeelte wordt daarna als MP3-bestand opgeslagen, zodat de cliënt dit op verschillende momenten van de dag kan beluisteren. In ieder geval voor het slapen gaan.

Volgens Dr.med. Arno Heine bewerkt het regelmatig beluisteren van de opnames een regulatie van de hersenkernen, met name de amygdala(amandelkern). Deze is verantwoordelijk voor veel vastgelegde angst en stress patronen. Het bewerkstelligd volgens hem een resetting van het autonome zenuwstelsel, balanceren van het activerende en het rustgevende systeem van het zenuwstelsel (sympaticus en para-sympaticus).

De Stem Frequentie Analyse kan ingezet worden bij stressstoornissen, angststoornissen, nervositeit, depressieve gevoelens, concentratiestoornissen, hoofdpijn en verkrampingen.

Klik hier voor de brochure.
 
Meer informatie: