+31 (0)5 29 45 50 22 info@acinipo.nl

Onze werkwijze

Drie fasen van patiënten begeleiding

tase 1 Gezondheidscheck

De eerste fase bestaat uit het verzamelen van alle relevante informatie. U ontvangt van ons een uitgebreide vragenlijst, die u nauwkeurig moet invullen. Daarna heeft u een intake bij de praktijkverpleegkundige. Zij neemt de vragenlijst met u door en verricht diverse reguliere- en complementaire onderzoeken.

Voorbereiding intake verpleegkundige

  • Gebruik op de dag van onderzoek geen crème, zalf en dergelijke.
  • Zorg voor gewassen voeten en handen in verband met de metingen.
  • Draag geen synthetische kleding in verband met statische lading. Draag liever katoenen kleding.
  • Gebruik twee dagen voor het onderzoek geen homeopathische middelen en/of -kruiden (fytotherapie), vitamines en dergelijke.
  • Neem een ID bewijs of paspoort mee.

Onderzoeken

De praktijkverpleegkundige neemt de ingevulde vragenlijst met u door, ter controle van de volledigheid en verheldering van de hulpvraag en verwachtingen. Daarnaast verricht zij een aantal metingen en onderzoeken, die deels regulier zijn zoals gewicht, bloeddruk, ECG met hartritme variabiliteit programma, vitale longcapaciteit, bloedafname en urine. De overige onderzoeken -die niet regulier gangbaar zijn- omvatten met name:

  • metingen van het bindweefsel van het lichaam voor het vaststellen van diverse gifstofbelastingen in het lichaam;
  • vetpercentage, vochthuishouding en spiermassa;
  • bepaling van AGEs (advanced glycation end products)
  • acupunctuur metingen van het meridianen systeem;
  • diverse andere energetische metingen.

Deze metingen hebben de bedoeling om de grondoorzaken van de gezondheidsverstoringen op te sporen. Vervolgens worden alle reguliere onderzoekgegevens en de informatie verkregen door de complementaire onderzoeken, systematisch geordend, waardoor uw gezondheid in kaart wordt gebracht.

Alle informatie tezamen schetst een beter beeld van uw gezondheid, waarbij bepaalde tendensen zichtbaar zijn en eventueel afwijkende gezondheidspatronen herkent kunnen worden.

Fase 2 Gezondheidsplan

Twee weken na de intake bij de verpleegkundige volgt een uitgebreide afspraak bij één van onze artsen. De onderzoeksresultaten worden met u besproken en indien nodig volgt er nog aanvullend onderzoek. Vervolgens stelt de arts samen met u een persoonlijk gezondheidsplan op. Dit plan bevat een leefstijladvies afgestemd op uw gezondheid en uw specifieke stofwisselingstype, aangevuld met voedingssupplementen, kruiden en darmflora verbeterende supplementen met regeneratiecomplexen.

Stapsgewijs werken we samen aan uw gezondheid. Deze tweede fase duurt 8-12 weken met, afhankelijk van het gezondheidsplan, tussentijdse consulten bij de arts en/of behandelingen bij de verpleegkundige. Deze fase wordt afgesloten met nieuwe metingen bij de praktijkverpleegkundige, zodat de voortgang niet alleen voelbaar is, maar ook zichtbaar wordt in de vorm van meetresultaten.

De complementaire onderzoeken zijn niet bedoeld voor het stellen van reguliere diagnoses, zoals kanker, hart- en vaatziekten, reuma of MS. Tendensen in deze richting kunnen soms wel opgemerkt worden door de behandelend arts als ‘een niet pluis gevoel’ en kunnen met uw toestemming wel gedeeld worden met de huisarts.

Fase 3 Controle en onderhoud

Elke drie tot vier maanden komt u terug naar de praktijk voor controle en onderhoud. Voorafgaand aan het bezoek ontvangt u van ons weer een vragenlijst. Ten behoeve van de monitoring van uw gezondheid voert de praktijkverpleegkundige diverse controlemetingen uit, waarna de arts de resultaten met u bespreekt en het gezondheidsplan bijstelt.

Behandeling

De praktijk voert een twee sporenbeleid, waarbij het eerste spoor de reguliere zorg vertegenwoordigt door huisarts en/of specialist. Deze noodzakelijke medische zorg omvat alle maatregelen omtrent uw gezondheid, waar u als patiënt van afhankelijk bent. Zoals specifiek diagnostisch onderzoek (CT, MRI), specialistische controle, het innemen van door huisarts of specialist voorgeschreven medicatie, etc. U blijft als patiënt zelf verantwoordelijk voor het continueren van deze zorg.

Het tweede spoor vertegenwoordigt de complementaire zorg met datgene wat u zelf kunt bijdragen aan uw gezondheidsverbetering. Deze zorg omvat in de regel specifieke voeding- en leefstijladviezen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, aangevuld met specifieke natuurlijke middelen (supplementen zoals probiotica, kruiden, vitaminen en mineralen). Deze zorg dient niet ter vervanging van de reguliere zorg, maar dient juist ter ondersteuning hiervan. In de regel zien we daarbij vermindering van bijwerking van reguliere behandeling en verbetering van gezondheid en kwaliteit van leven. Mits geen bezwaar, kan de huisarts op de hoogte worden gesteld van uw bezoek hier in de praktijk.

Gezondheidsplan

Elk mens is uniek en dit plan omvat dan ook zeer persoonlijke adviezen om de grondoorzaken van gezondheidsverstoringen zoveel mogelijk aan te pakken. De basis van de behandeling bestaat uit adviezen omtrent ontgifting van uw lichaam, darmreiniging, darmflora-opbouw en specifieke voedingsadviezen gericht op uw stofwisselingstype.

  • Diverse tekorten aan vitamines, mineralen, spoorelementen, hormonen en enzymen moeten eerst aangevuld worden;
  • Zwak functionerende organen moeten weer worden gestimuleerd door fyto- homeopathie, diverse kruiden en voedingssupplementen.
  • Daarnaast wordt ook zoveel mogelijk aandacht besteed aan emotionele en geestelijke oorzaken, die het zenuwstelsel uit balans kunnen brengen.

Uiteindelijk gaat u naar huis met een persoonlijk gezondheidsplan, waarmee u zelf aan het werk kunt en de gezondheid verbeterende maatregelen stapsgewijs kunt doorvoeren. Het loslaten van oude, ongezonde leefgewoontes betreffende eten, drinken en beweging zijn daarbij een van de eerste maatregelen waar aandacht aan wordt geschonken. Deze zogenaamde ‘lifestylefactoren’ zijn vaak niet het enige wat verandering behoeft. Specifieke gedachtenpatronen, gekoppeld aan emoties, spelen ook een rol in het ziekteproces. Meestal herkennen we dit niet bij onszelf, omdat het vaak min of meer overlevingsstrategieën zijn geworden. Maar uiteindelijk saboteren ze toch onze gezondheid. In de loop van verdere consulten kan het nodig zijn om hier meer aandacht aan te besteden.

Geïnteresseerd in onze gezondheidsmethode?

Wilt uw weten waar uw klachten vandaan komen?