Werkwijze

Waarden van de praktijk

alt De natuur is altijd een bron van geneeskracht geweest.
Drs. W.D. van der Vegt
alt Stay close to nature and its eternal laws will protect you.
Dr. M. Gerson

AMSAT - HC

Amsat – HC is een bio-elektrisch meetsysteem. Het is een vorm van segment diagnostiek, vergelijkbaar met een ECG afname, waarbij via 6 huidelektrodes de huidweerstand en volume van 64 gedeeltes van het totale lichaam gemeten wordt. Inzicht in de belastbaarheid van de verschillende orgaansystemen en mede daardoor inzicht in de gezondheidstoestand van de patiënt is het doel van de meting.

Er worden in totaal 9 metingen gedaan, inclusief een belastingstest, waarbij de meetuitslagen vergeleken worden met geïndividualiseerde normaalwaarden uit een omvangrijke databank (leeftijd, geslacht). De meetresultaten zijn hierdoor controleerbaar maar ook reproduceerbaar (in tegenstelling tot de meeste bio-energetische meetsystemen). Via diverse grafieken worden 11 systemen van het lichaam weergegeven (maag/darm, hart, circulatie, hormonen etc.).

Het herkennen van hypo- of hyperactiviteit in het lichaam, chronische ontstekingshaarden, allergieën en voedselintoleranties, dysregulaties van de stofwisseling maar ook het functioneren van de wervelkolom in relatie tot het zenuwstelsel is het uiteindelijke resultaat.