Behandeling

Waarden van de praktijk

alt Al duizenden jaren worden bloemen en planten gebruikt om ziekte en pijn te bestrijden.
Drs. W.D. van der Vegt
alt Elke genezing is een zelfgenezing.
Drs. W.D. van der Vegt

Colon hydrotherapie

Bij Colonhydrotherapie wordt de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water behandeld. Het water komt uit een machine via een canule de darm binnen en wordt zo ook weer afgevoerd. Het betreft een afgesloten systeem zodat het geheel reukloos is.

Het water wordt op lichaamstemperatuur met een zeer lage druk heel rustig de darm ingebracht. Hierdoor ontstaat rust in de darm en het lichaam. Daarnaast krijgt het water de kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Dit zorgt voor een maximale opname van het water door de dikke darm, zodat het hele lichaam gereinigd wordt.

Speciale massagetechnieken bevorderen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien. Het ondersteunt uitstromen van de darminhoud. De procedure van inlopen en wegstromen zal een aantal malen worden herhaald. De behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Bij een bepaalde vullingsdruk wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden. Hierdoor kunt u zien wat het lichaam verlaat. Dit kan verbazingwekkend veel zijn. Daarna wordt de canule verwijderd. De cliënt komt overeind en gaat naar het toilet om resterende water en afvalstoffen kwijt te raken. 

Na de behandeling ontstaat over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik en voelt men zich goed. Door de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en een prikkelbaarheid. Als de darmen schoner worden zullen deze klachten verdwijnen. Het intake gesprek, voorafgaand aan de behandeling, zorgt voor een goede ondersteuning met kruiden. De kruiden dragen bij aan een totale lichaamsreiniging. Hierdoor zal de behandeling niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam. In veel gevallen zijn drie tot zes behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken.

Wist u dat een behandeling ook overtollige kilo's en het gevoel van een opgeblazen buik kan wegnemen? Aan de darmwand kan namelijk wel 3 tot 17 kilo aangekoekt materiaal vastzitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo's weghalen. Door hoge darmspoelingen worden tevens andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men bijvoorbeeld veel gifstoffen kwijt, waardoor de huid sterker en gezonder wordt. Mensen kunnen er jaren jonger uit komen te zien.


Andere indicaties kunnen zijn: obstipatie, hoofdpijn, migraine, slechte doorbloeding van huid en ledematen, huiduitslag, psoriasis, acne, ziekten aan hart en bloedvaten (hoge bloeddruk en spataderen), slechte vertering en andere darmziekten (spastische darm, prikkelbare darm syndroom , schimmels en parasieten zoals candida), rugpijn, vermoeidheid, gebrek aan energie, verminderd libido, astma en andere longaandoeningen, stofwisselingsziekten (reuma, artrose, vetzucht, suikerziekte),hormonale stoornissen en blaasontsteking.

Voor meer informatie: