Onze diagnostiek
Onze diagnostiek is voornamelijk gericht op het in kaart brengen van de gezondheid van de mens. Door op regelmatige tijden diverse onderzoeken en metingen te verrichten, leggen we individueel bepaalde tendensen vast en worden afwijkende patronen sneller herkend.
Op deze manier wordt veel inzicht verkregen in de totale samenhang van verschillende oorzaken en grondoorzaken van het ziek zijn. Het verschaft ons inzicht in het functioneren van de verschillende orgaansystemen en hun onderlinge samenhang, waardoor we veel makkelijker zien waar de ‘zwakke plekken’ zich bij de patiënt bevinden. Uiteindelijk kunnen we daardoor eenvoudiger preventieve gezondheidsmaatregelen nemen en eventuele afwijkingen van de normale tendens corrigeren. We hoeven dus niet te wachten tot een bepaalde ziekte of symptoom zich volledig geopenbaard heeft, maar we kunnen ‘ziekte tendensen’ veelal voortijdig opsporen en herkennen.
Natuurlijk heeft het ‘eerder opsporen’ alleen zin als de mens er ook wat mee doet of kan doen. Symptomatisch denken en handelen, zoals gebruikelijk bij de behandeling van acute ziekten en/of infectieziekten, heeft hierbij weinig zin. Gelukkig biedt de Natuur- en leefstijlgeneeskunde hierbij uitkomst met haar eeuwenlange traditie van geneeskrachtige kruiden en diëten en gezonde leefwijzes.
Onderzoekstechnieken
Als basisdiagnostiek gebruiken we in de praktijk de gangbare onderzoekstechnieken, zoals: anamnese, tractus anamnese, uitgebreid bloedonderzoek, urine- en ontlastingonderzoek. In het kader van gezondheid preventie en anti-aging wordt ook uitgebreid hormonaal onderzoek gedaan door gespecialiseerde laboratoria. Zowel bloed, faeces, als 24-uurs urine worden daar onderzocht, waardoor een goed beeld gekregen wordt van de herstel- en regeneratiecapaciteit van het lichaam. Innovatieve, recent ontwikkelde bloed-, faeces- en urinetesten worden door ons steeds vaker ingezet voor ‘metabolic typing’, stofwisseling typeringen, DNA-analyses en specifieke darmflora- en microbioom bepalingen met voedselintolerantie testen.
Voor het opsporen van mogelijke gezondheidsafwijkingen welke zich nog in het energetische bereik bevinden en dus niet detecteerbaar zijn met behulp van reguliere onderzoekstechnieken, maken we gebruik van aanvullende diagnose-apparatuur zoals hartritmevariabiliteit (HRV-Vedepuls) en electro-acupunctuur (Prognos®).
Aangezien het autonome zenuwstelsel (ANS) een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van veel chronische ziekten, wordt middels Heart Rate Variability en hartcoherentie testen gecombineerd met een ECG meting de rol van het gaspedaal (sympathicus) en de rem (para-sympathicus) in kaart gebracht.
Er dient wel op gelet te worden dat de interpretatie van deze meetresultaten in het algemeen ‘anders gelezen’ moeten worden als de reguliere onderzoeken en meer te vergelijken met bijvoorbeeld een 24-uurs bloeddrukmeting of een inspannings-belasting ECG.
Geïnteresseerd in onze gezondheidsmethode?
Wilt uw weten waar uw klachten vandaan komen?